2015. jún 10.

7. Lecke: Csajozás 1.

írta: Hiddelapádnak
7. Lecke: Csajozás 1.

Társas élet I.

csajozasi_tipp_blogba.jpg

Mint azt már bizonyára többször hallottad tőlünk: az ember társas lény. A barátság ikertestvére a szerelem. Igaz, utóbbi gyakrabban változik előbbinél ideális esetben, és többször csap át utálatba, megvetésbe előbbihez képest, mikor az mégis változik. Hú, ez jó bonyolult mondat lett, de a lényeg, hogy amilyen eufóriát egy szerelem okozhat, olyan fájdalmat is tud! A szerelemhez vezető út első lépése: a kiválasztás.

Nem mondom bizonyos szempontból konzervatív, bizonyos szempontból nyitott és elfogadó vagyok a kérdésben, de azért maradjunk annál az esetnél, hogy csajozol... (Ebben van csak tapasztalatom) 

Szóval tetszik a lány. Két opció van: bátor vagy és odamész, vagy beszarsz a gatyádba és belülről emészt a bénaságból fakadó vágyakozás. Ha odamész, fifti-fifti az esély, meg legalább utólag úgy maradsz meg majd az agyában, hogy "a csávó, aki lépni mert". Tudod, ezzel lesz stílusod, nem egy bézbólsapkával. Ha beszarsz, akkor az egyértelmű kudarc. A férfi legfőbb ismérve, hogy a döntései után - még ha rizikós is - vállalja a felelősséget. Ezt eleinte még a fiatal lányok nem fogják így fel, mert csak az agyament és nyilvánvaló külsőségek érdeklik őket, amit kis szerencsével, jó dumával akár javítható is, de az igazi nagy kalandtúra majd akkor kezdődik, mikor már érett nőkre gerjedsz. Mármint, nem a tinik a specialitásod, hanem mondjuk már valami épkézláb intellektussal rendelkező huszitákat hajtasz. A viháncoló, kis idiodroidok főleg a lelked edződésének állomásai. Fontosak ők is első tapasztalatok szempontjából, mert hosszútávon tudják meghatározni a hozzáállásodat.

Nem is érdemes leragadni ilyen korai szerelmeknél, mert később úgy fogod bánni a korán jött kalitkát, mint az ébredés utáni kulát mikor hajnalban még extracsípőst kértél a döneredbe... Az irány tehát adott: merni kell!

További két opció, hogy te vagy-e a tökös legény, vagy szárnysegéddel tolod. Például ha bátortalannak érzed magad, odaküldesz egy pajtásodat és leinfózod a csajt. Ha azt is mutatja, hogy kopó van, azért még egy próbát megér személyesen is, mert a lányok szeretik eljátszani a flegmát. Ettől nekem speciel világ életembe a hajam hullott, és szívem szerint a barátnőjüket szedtem volna fel ilyenkor, csak úgy vendettából, de az élet nem postairon, na. Ajánlottabb a küldönc elkerülése viszont, mert akkor nincs egy köztes pont sem, ami meg utána teher lehet. Ráadásul idő hatékonyabb is, mert te az azonnal kapott reakciókat azonnal értékelni is tudod, szóval pillanatok alatt levágható, hogy zöld-e a lámpa.
Van egy bónusz eset, de az már középhaladó szint, mikor a kiszemelted barátnőjén keresztül próbálkozol be. Ez viszont csak erős idegzetűeknek ajánlott, mert 75% esély van arra, hogy alád vág, mivel vagy utál téged, vagy irigy a barátnőjére miattad, vagy csak szimplán egy kis genya. Ahhoz, hogy ezt a lapot megjátszd, pontosan tudnod kell a bibéd politikai környezetét, multis szóval élve a stakeholdereit. 

Oké, a hogyan megvan. A legfontosabb stratégiai pont ezután a helyszín.
Ha buliba próbálkozol, az megint vékony jég a nagy számú konkurencia miatt, hiszen a csajok is szeretnek mazsolázni. A baj ebben, hogy míg mi fiúk képesek vagyunk prioritási sorrend alapján végigvadászni a repertoárt, a csajok csak az örökös SWOT-analízist végzik  megállás nélkül, koncepció nélkül. A felfokozott hangulat és a húspiac effekt ugyancsak zavaró körülmény, mert nagy eséllyel nem fog koncentrálni rád 100%-osan. Előnye viszont, hogy szinte végeláthatatlan kombinációkban újratervezheted a dolgot, mivel amennyire mazsolás a téma náluk, legalább annyira mazsolás lehet nálad is. A csajok jellemzően (ahogy mi fiúk is) hármasával, vagy "fürtökben" lógnak. A célszemélynek tehát statisztikailag minimum van még egy jócsaj barátnője, meg egy nem annyira jócsaj. Öt hármasnál tehát 10 fős merítés áll rendelkezésedre, az meg a nagy számok törvénye szerint biztosan rejt valami sikert. Amikor fürtökről van szó, ez az arány hatványozódik. 
A suli/munkahely egy elég heterogén közeg, és biztonságosabb is a csajozás. Ott van például a fény, mint előny. A természetes fény pozitívuma a stroboszkóp fénnyel és pince sötéttel szemben a reális felismerhetőség. Vagyis nagyjából tényleg azt kapod, amit látsz. Nincsenek party-manírok sem, vagyis jó eséllyel nem befolyásolt az agyuk, nincs kanca-csorda effekt (vagy kisebb mértékben), és a szimpátia rátád is jobb helyről indul, hiszen jó eséllyel több alkalommal már találkozott az arcoddal, de akár már terjedt is el rólad infó.
Random vendéglátóhelyek közel állnak a bulihelyekhez, de ott még talán kevésbé kell szembenézned a hormonális befolyásolással, mint egy dizsiben. Sőt, ha képes vagy eldobni a csocsót, biliárdot a kezedből a kedvéért - mármint a társaságáért - az jobb pozíció, mint mikor kígyó mozgással megmetakommunikálod a drum'n'bassre. Étteremben mondjuk embert nem láttam sikerrel becsajozni, de biztos volt rá példa a történelembe.

Ennek margójára: pultos csajra sose! Rohadt sok pénzedbe fog kerülni a kudarc... Ha már sok pénzt akarsz pillanatnyi sikerre költeni, inkább hivatásossal próbálkozz.

A hol és hogyan pipa. A projektre szánt idő szintén kulcsfontosságú. Öregapád szokta mondani, hogy "amelyik szekér nem vesz fel, azután kár rohanni". Ezt úgy értette, hogy ha kettőnél többször (egy az eredeti, a második meg csak egy megbizonyosodás) kell csábítanod, akkor az bukó. Van rá példa, hogy ötödszörre csak összejön, de azt nem sok választja el a megszállottságtól, és elég rossz üzenetet hordoz: miért pont csak ötödszörre? Mostanra futott be a sorszámom? Nagy érvekkel végülis megerőszakolta a preferenciáit miatta? Nincs ló, jó a szamár is? Szóval ami kételyekkel indul, bizonyára nem lesz kiegyensúlyozott a kapcsolat. 
Az is lehet, hogy hosszabb idő kell míg kialakul a vonzalom vice-versa. Egy kis türelem egyébként csak javít a kapcsolat bukéján, igaz ezt nehéz megmagyarázni a hormonjaidnak.

És akkor jöjjön az "Amúgymeg" kategória: Hagyd a taktikát, és akit érsz - legális és normális keretek között - dönts meg. Szerencsére megvan a férfiak azon szociális előnye, hogy a társadalom ezért nemhogy elítél, de még ki is emel. C'est la vie!

Folyt.köv. randi alapszabályokkal...

Szólj hozzá

nők csajozás hódítás